Benodigdheden

200 gram bruiswater

50 gram heet water

5 gram gedroogde gist

1 theelepel suiker

10 gram zonnebloemolie

4 gram zout

225 gram Schär Bröt

25 gram Allergento basismeelmix wit (geen kant en klare mix!)

Extra nodig

2 rode uien

1 eetlepel zonnebloemolie

Snufje zout

geraspte kaas

braadslede

Bereidingswijze

  1. Meng het bruiswater en heet water samen en voeg de gist en suiker toe en laat 5 minuten staan.
  2. Voeg het meel toe en roer goed samen met een pollepel tot een mooi deegmengsel.
  3. Laat afgedekt rijzen voor 40 minuten op een warme plek.
  4. Snijd ondertussen de ui in fijne halve ringen en bak met het zout en de olie licht glazig voor een paar minuten.
  5. Roer na rijstijd het zout en de olie erdoor en roer flink door tot het weer een mooi deegbeslag is geworden.
  6. Vet je werkvlak in en stort het deeg. Verdeel het deeg in 5 stukken en bol ze op.
  7. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de bollen hierop. Druk/wrijf de bollen met natte handen (mag met water of licht ingevette handen) tot ovaaltjes van 1 cm dik.
  8. Verdeel kaas over elke deeglapje en een laagje glazige uien. Strooi er eventueel gedroogde peterselie op en laat 30 minuten rijzen.
  9. Warm ondertussen de oven op 200 C met onderin de oven een braadslede.
  10. Kook na rijstijd water en schuif de kaas ui broodjes in de oven. Giet het gekookte water in de braadslede en sluit de ovendeur. Bak de broodjes goudbruin in circa 20 minuten. Bestrooi eventueel bij het serveren met wat gehakte peterselie.

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief

Meer recepten

Bekijk alle recepten